του Antonin Gadal

Ο Antonin Gadal, γνωστός ως ο τελευταίος πατριάρχης της Αδελφότητας των Καθαρών, αλλά και ως φύλακας των αρχαίων Ιερών του Ussat-Ornolac, με αυτό το μικρό βιβλίο δεν έγραψε μια νηφάλια πραγματεία για την εποχή των Καθαρών στη νότια Γαλλία.

του Antonin Gadal

Ο Antonin Gadal, γνωστός ως ο τελευταίος πατριάρχης της Αδελφότητας των Καθαρών, αλλά και ως φύλακας των αρχαίων Ιερών του Ussat-Ornolac, με αυτό το μικρό βιβλίο δεν έγραψε μια νηφάλια πραγματεία για την εποχή των Καθαρών στη νότια Γαλλία. Επίσης, δεν στόχευε να κατηγορήσει τους εμπνευστές των σταυροφοριών κατά αυτών των Καθαρών, βαθιά πνευματικών ανθρώπων του ευρωπαϊκού Μεσαίωνα.
Πιο πολύ περιγράφει σε μια λεπτή διήγηση τη μυητική ατραπό ενός νεαρού άνδρα, που ακολουθεί τους αδελφούς και τις αδελφές της Αδελφότητας και καθοδηγείται από αυτούς στην ανάπτυξη της ψυχής. Στα έως σήμερα μυστηριώδη τοπία των σπηλαίων του Sabartez, ο Ματθαίος ακολουθεί ταπεινά τη διαδρομή στα βάθη του όντος του, προκειμένου να αναλάβει το πραγματικά νήμα του πεπρωμένου του και να το ακολουθήσει.

Προτεινόμενα άρθρα