ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΥ

Ο άνθρωπος είναι διττός: θνητός κατά την τωρινή του εκδήλωση και ταυτόχρονα αθάνατος, σύμφωνα με τον πυρήνα του, τον σπινθήρα του πνεύματος. Μέσω της μεταμόρφωσης σχηματίζεται από τις δυνάμεις του σπινθήρα του πνεύματος ο αθάνατος άνθρωπος.

Η διδασκαλία του Ροδόσταυρου βασίζεται στη Σοφία της Συμπαντικής Διδασκαλίας, η οποία αποκαλύφθηκε και αποκαλύπτεται στους ανθρώπους που την αναζητούν. Τα γραπτά των κλασικών Ροδόσταυρων είναι μια έκφραση αυτής της διδασκαλίας. Σ’ αυτά η αρχαία γνώση των μυστηρίων συνετέθη με τα μυστήρια του Χριστιανισμού σε μια σύνθεση την οποία μπορούμε να ονομάσουμε εσωτερικό Χριστιανισμό.

Ο Jan van Rijckenborgh (1896-1968) και η Catharose de Petri (1902-1990), οι πνευματικοί οδηγοί του Lectorium Rosicrucianum, επανεξέδωσαν τα κλασικά γραπτά των Ροδόσταυρων και τα εξήγησαν με τρόπο κατανοητό για τους μαθητές μιας σύγχρονης Πνευματικής Σχολής.

Γνωστικισμός και Ερμητική Σοφία

Η σημερινή διδασκαλία των Ροδόσταυρων στο Lectorium Rosicrucianum είναι μέρος της Γνωστικής-Ερμητικής παράδοσης. Από την άποψη της πρακτικής εφαρμογής είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του εξατομικευμένου σύγχρονου ανθρώπου.

Η Γνώση –η γνώση του Θεού– δίνεται στον άνθρωπο ως δύναμη φωτός που οδηγεί στην εσωτερική κατανόηση των σχέσεων μεταξύ Θεού, ανθρώπου και κόσμου. Πολλές πτυχές αυτής της γνώσης εκφράζονται στα γραπτά του Ερμή του Τρισμέγιστου, γραπτά που επίσης ερμηνεύτηκαν και επανεκδόθηκαν από τον Jan van Rijckenborgh και την Catharose de Petri υπό τον τίτλο «Η Πρωταρχική Αιγυπτιακή Γνώση».

Στο πλαίσιο αυτό, η παρούσα διδασκαλία των Ροδόσταυρων στο Lectorium Rosicrucianum βασίζεται σε τρεις θεμελιώδεις αρχές.

Συναφή θέματα

Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΩΝ

Πώς πραγματοποιούν οι Ροδόσταυροι του Lectorium Rosicrucianum την πνευματική τους πορεία; Στο δρόμο του Ροδόσταυρου ο υποψήφιος περνά από πολλές πόρτες. Πάνω από την πρώτη πόρτα βρίσκεται η επιγραφή: γνώθι σαυτόν! Όποιος ανοίγει την καρδιά του στο φως του πνεύματος,

περισσότερα για "Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΡΟΔΟΣΤΑ ..."

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ

Τα σύμβολα είναι αρχετυπικά σχήματα για την δημιουργία πνευματικών συσχετισμών. Ο σταυρός είναι ένα από τα πανάρχαια σύμβολα της ανθρωπότητας, αλλά και ο κύκλος, το τρίγωνο και το τετράγωνο, που στην ενότητά τους σχηματίζουν το σύμβολο του Lectorium Rosicrucianum.

περισσότερα για "Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ"

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΥ

Η έναρξη της Σχολής χρονολογείται το έτος 1924. Το έργο των πνευματικών διδασκάλων Jan van Rijckenborgh και Catharose de Petri ξεκίνησε στις Κάτω Χώρες. Σήμερα η Σχολή εργάζεται σε 36 χώρες.

περισσότερα για "ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ..."