ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΥ

Jan van Rijckenborgh και Catharose de Petri
Jan van Rijckenborgh και Catharose de Petri

Η έναρξη της Σχολής χρονολογείται το έτος 1924. Το έργο των πνευματικών διδασκάλων Jan van Rijckenborgh και Catharose de Petri ξεκίνησε στις Κάτω Χώρες. Σήμερα η Σχολή εργάζεται σε 36 χώρες.

Το 1924 τα αδέλφια Zwier Willem Leene (1892-1938) και Jan Leene (1896-1968) έγιναν μέλη της οργάνωσης «Ροδοσταυρική Κοινότητα» (Het Rozekruisers Genootschap). Ήταν ο ολλανδικός κλάδος του «Rosicrucian Fellowship» που είχε ιδρυθεί από τον Max Heindel το 1909 στο Oceanside της Καλιφόρνιας. Το 1929 οι αδελφοί ανέλαβαν την διεύθυνση του ολλανδικού τμήματος.

Το 1930 η Henriette Stok-Huizer (1902-1990) έγινε μέλος και ξεκίνησε την συνεργασία της με τους αδελφούς Leene. Μαζί ξεκίνησαν μια έντονη πνευματική αναζήτηση που τους οδήγησε το 1935 στην απόφαση να δημιουργήσουν μια ανεξάρτητη ομάδα.

Μετά τον θάνατο του Z.W. Leene το 1938, ο J. Leene και η H. Stok-Huizer συνέχισαν μαζί την εργασία που είχαν ξεκινήσει. Χρησιμοποίησαν τα ονόματα «Jan van Rijckenborgh» και «Catharose de Petri», δημοσίευσαν πολλά βιβλία και τις επόμενες δεκαετίες ανέπτυξαν μια Διεθνή Πνευματική Σχολή.

Κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου απαγορεύτηκε η λειτουργία της ομάδας από τις ναζιστικές κατοχικές δυνάμεις στην Ολλανδία και έτσι έπρεπε να αποσυρθεί προσωρινά από τη δημόσια ζωή. Μετά τον πόλεμο, η Σχολή χρησιμοποίησε το όνομα Lectorium Rosicrucianum και άρχισε την εργασία σε πολλές χώρες τις Ευρώπης.

Από το 1987 η Σχολή εργάζεται στην Ελλάδα ως αναγνωρισμένο από την Ελληνική Πολιτεία μη κερδοσκοπικό σωματείο.

Συναφή θέματα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Στα κέντρα και στους χώρους συνάντησης της Διεθνούς Σχολής του Χρυσού Ροδόσταυρου μαθητές και μέλη της Σχολής έχουν τακτικές συναντήσεις προκειμένου να εργαστούν ομαδικά στα διάφορα θέματα και επίπεδα.

περισσότερα για "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑ ..."

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΩΝ

Ποιες είναι οι ρίζες των Ροδόσταυρων και ποιος ήταν ο Χριστιανός Ροδόσταυρος; Η Συμπαντική Διδασκαλία των Ροδόσταυρων έχει πανάρχαιες πηγές. Στις αρχές του 17ου Αιώνα, ο όρος «Ροδόσταυρος» έγινε γνωστός στην Ευρώπη από τα αποκαλούμενα «κλασικά γραπτά» των

περισσότερα για "ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΡΟΔΟΣΤΑΥ ..."

Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΩΝ

Πώς πραγματοποιούν οι Ροδόσταυροι του Lectorium Rosicrucianum την πνευματική τους πορεία; Στο δρόμο του Ροδόσταυρου ο υποψήφιος περνά από πολλές πόρτες. Πάνω από την πρώτη πόρτα βρίσκεται η επιγραφή: γνώθι σαυτόν! Όποιος ανοίγει την καρδιά του στο φως του πνεύματος,

περισσότερα για "Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΡΟΔΟΣΤΑ ..."