ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΩΝ

Στην οδό της μύησης περνάμε από πολλές πύλες.
Στην οδό της μύησης περνάμε από πολλές πύλες.

Πώς πραγματοποιούν οι Ροδόσταυροι του Lectorium Rosicrucianum την πνευματική τους πορεία; Στο δρόμο του Ροδόσταυρου ο υποψήφιος περνά από πολλές πόρτες. Πάνω από την πρώτη πόρτα βρίσκεται η επιγραφή: γνώθι σαυτόν! Όποιος ανοίγει την καρδιά του στο φως του πνεύματος, ξεκινάει μια δυναμική πορεία που οδηγεί από την γνώση του εαυτού προς την πλήρη ανανέωση της ζωής.

Τα μέλη και οι μαθητές της Σχολής είναι άνδρες και γυναίκες που διακατέχονται από τον εσωτερικό πόθο για μια πνευματική ανανέωση της ζωής, για τη γνώση των Συμπαντικών Μυστηρίων – και για μια πρακτική εσωτερική πορεία που δίνει στη ζωή τους το νόημα που πάντα αναζητούσαν.

Το Lectorium Rosicrucianum είναι μια Γνωστική Πνευματική Σχολή. Ο όρος «γνωστικός» εδώ αναφέρεται στην Γνώση του Θεού, που στην οδό της μύησης στα Μυστήρια εκδηλώνεται άμεσα ως φως και δύναμη. Μιλάμε για μια Πνευματική Σχολή, επειδή δεν πρόκειται για την ενασχόληση με τα μυστήρια της καλλιέργειας της προσωπικότητας, ούτε και περιορίζεται στα μυστήρια της ανάπτυξης της ψυχής, αλλά σχετίζεται με τα μυστήρια του Πνεύματος.

Ο στόχος είναι να επανασυνδεθεί η αναγεννημένη ανθρώπινη ψυχή με το πρωταρχικό Πνεύμα του Θεού που υπάρχει στον άνθρωπο ως σπόρος – ως υπόσχεση και δυνατότητα. Αυτός ο στόχος της σύνδεσης με το Σπόρο του Πνεύματος μέσα μας βρίσκεται στο επίκεντρο της ζωής ενός μαθητή της Διεθνούς Σχολής του Χρυσού Ροδόσταυρου. Αυτός ο στόχος συνδέεται με έναν μεγάλο εσωτερικό πόθο για το Φως του Πνεύματος και την εμπειρία της Δύναμής Του. Στην πράξη μαθαίνει να ακούει τη Φωνή της Ψυχής και του Πνεύματος μέσα του και την ακολουθεί βήμα προς βήμα στην καθημερινή του ζωή.
 

Συναφή θέματα

ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ LECTORIUM ROSICRUCIANUM

Τι σημαίνει να είσαι μαθητής ή μέλος του Lectorium Rosicrucianum; Η βάση είναι η εσωτερική εμπειρία, ότι εκτός από τη συνηθισμένη ζωή στον υλικό κόσμο που γνωρίζουμε, υπάρχει ένας εντελώς άλλος, πνευματικός προορισμός του ανθρώπου. Να είσαι μαθητής ή μέλος της Σχολής

περισσότερα για "ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ L ..."

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΣΤΟ LECTORIUM ROSICRUCIANUM

Kάθε άνθρωπος γεννιέται με μια δεδομένη εσωτερική αποστολή σε αυτό τον κόσμο. Η εργασία νεολαίας της Σχολής προσπαθεί να διατηρήσει την καρδιά των παιδιών ανοιχτή για αυτή την αποστολή, ώστε να την κατανοήσουν υπεύθυνα και να επιλέξουν αργότερα ως ενήλικες ελεύθερα

περισσότερα για "ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΣΤΟ LE ..."

ΕΠΑΦΗ

Bei allen inhaltlichen Fragen, Anregungen und technischen Problemen können Sie eine E-Mail an redaktion@rosenkreuz.de schreiben. Alle anderen Anfragen richten Sie bitte an eine der nachstehenden Verwaltungen.

περισσότερα για "ΕΠΑΦΗ"