ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

 

Σε αυτές τις σελίδες παρουσιάζουμε την οργάνωση, την ιστορία και τις διδασκαλίες της Διεθνούς Σχολής του Χρυσού Ροδόσταυρου, του Lectorium Rosicrucianum.

Μπορείτε επίσης να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεών μας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Σας παρουσιάζουμε άρθρα για διάφορα θέματα και σας ενημερώνουμε για την βιβλιογραφία της Σχολής.

Θα χαρούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί σας!

 

 

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ

Τα σύμβολα είναι αρχετυπικά σχήματα για την δημιουργία πνευματικών συσχετισμών. Ο σταυρός είναι ένα από τα πανάρχαια σύμβολα της ανθρωπότητας, αλλά και ο κύκλος, το τρίγωνο και το τετράγωνο, που στην ενότητά τους σχηματίζουν το σύμβολο του Lectorium Rosicrucianum.

περισσότερα για "Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ"

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΩΝ

Ποιες είναι οι ρίζες των Ροδόσταυρων και ποιος ήταν ο Χριστιανός Ροδόσταυρος; Η Συμπαντική Διδασκαλία των Ροδόσταυρων έχει πανάρχαιες πηγές. Στις αρχές του 17ου Αιώνα, ο όρος «Ροδόσταυρος» έγινε γνωστός στην Ευρώπη από τα αποκαλούμενα «κλασικά γραπτά» των

περισσότερα για "ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΡΟΔΟΣΤΑΥ ..."

Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΩΝ

Πώς πραγματοποιούν οι Ροδόσταυροι του Lectorium Rosicrucianum την πνευματική τους πορεία; Στο δρόμο του Ροδόσταυρου ο υποψήφιος περνά από πολλές πόρτες. Πάνω από την πρώτη πόρτα βρίσκεται η επιγραφή: γνώθι σαυτόν! Όποιος ανοίγει την καρδιά του στο φως του πνεύματος,

περισσότερα για "Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΡΟΔΟΣΤΑ ..."

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

Η Διεθνής Σχολή του Χρυσού Ροδόσταυρου, το Lectorium Rosicrucianum, δραστηριοποιείται σε 38 χώρες. Επισκεφτείτε εδώ τις ιστοσελίδες άλλων χωρών.

περισσότερα για "ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ"

ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ LECTORIUM ROSICRUCIANUM

Τι σημαίνει να είσαι μαθητής ή μέλος του Lectorium Rosicrucianum; Η βάση είναι η εσωτερική εμπειρία, ότι εκτός από τη συνηθισμένη ζωή στον υλικό κόσμο που γνωρίζουμε, υπάρχει ένας εντελώς άλλος, πνευματικός προορισμός του ανθρώπου. Να είσαι μαθητής ή μέλος της Σχολής

περισσότερα για "ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ L ..."

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΣΤΟ LECTORIUM ROSICRUCIANUM

Kάθε άνθρωπος γεννιέται με μια δεδομένη εσωτερική αποστολή σε αυτό τον κόσμο. Η εργασία νεολαίας της Σχολής προσπαθεί να διατηρήσει την καρδιά των παιδιών ανοιχτή για αυτή την αποστολή, ώστε να την κατανοήσουν υπεύθυνα και να επιλέξουν αργότερα ως ενήλικες ελεύθερα

περισσότερα για "ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΣΤΟ LE ..."

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ LECTORIUM ROSICRUCIANUM;

Το Lectorium Rosicrucianum είναι μια Γνωστική Πνευματική Σχολή. Ο σκοπός της είναι η πραγματοποίηση της πρωταρχικής χριστιανικής οδού της μεταμόρφωσης. Στη Σχολή υπάρχουν γυναίκες και άνδρες που φέρουν μέσα τους τον πόθο για μια πνευματική ανανέωση της ζωής τους.

περισσότερα για "ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ Τ ..."

ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΥ

Ο άνθρωπος είναι διττός: θνητός κατά την τωρινή του εκδήλωση και ταυτόχρονα αθάνατος, σύμφωνα με τον πυρήνα του, τον σπινθήρα του πνεύματος. Μέσω της μεταμόρφωσης σχηματίζεται από τις δυνάμεις του σπινθήρα του πνεύματος ο αθάνατος άνθρωπος που εκδηλώνεται στον κόσμο.

περισσότερα για "ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑ ..."

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΥ

Η έναρξη της Σχολής χρονολογείται το έτος 1924. Το έργο των πνευματικών διδασκάλων Jan van Rijckenborgh και Catharose de Petri ξεκίνησε στις Κάτω Χώρες. Σήμερα η Σχολή εργάζεται σε 36 χώρες.

περισσότερα για "ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ..."